ادویه کاری خورشتی سلامتی را به شما هدیه می دهد

در دنیا بر اساس ترکیبات مختلف ادویه کاری خورشتی که از آن ساخته می شود، می تواند رنگ های مختلفی به خود بگیرد.

رایج ترین آن کاری سبز تایلندی یا کانگ کیائو وان است، پودر سبزی که رنگ خود را مدیون انواع شرقی ریحان است.

همچنین کائنگ کاری یا کاری زرد که از گشنیز، زردچوبه، فلفل تند، دانه خردل، زیره، فلفل سیاه، شنبلیله، سیر، نمک، رازیانه، جوز هندی یا گرز تهیه می شود، رایج است.

سپس کاری قرمز وجود دارد که ویژگی آن این است که ادویه ها قبل از آسیاب برشته می شوند. فلفل چیلی، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین طعم را کاملاً تند می کند.

مخصوصاً برای گوشت ها مناسب است، تندی آن را می توان با مخلوط کردن آن با شیر یا سس ماست کاهش داد تا تنوع بسیار معطری ایجاد شود.

انواع کاری که عمدتاً در آسیای جنوب شرقی استفاده می شود واقعاً بسیار زیاد است در دنیا بر اساس ترکیبات مختلف ادویه که از آن ساخته می شود.

می تواند رنگ های مختلفی به خود بگیرد. رایج ترین آن کاری سبز تایلندی یا کانگ کیائو وان است، پودر سبزی که رنگ خود را مدیون انواع شرقی ریحان است.

ادویه

همچنین کائنگ کاری یا کاری زرد که از گشنیز، زردچوبه، فلفل تند، دانه خردل، زیره، فلفل سیاه، شنبلیله، سیر، نمک، رازیانه، جوز هندی یا گرز تهیه می شود، رایج است.

سپس کاری قرمز وجود دارد که ویژگی آن این است که ادویه ها قبل از آسیاب برشته می شوند. فلفل چیلی، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین طعم را کاملاً تند می کند.

مخصوصاً برای گوشت ها مناسب است، تندی آن را می توان با مخلوط کردن آن با شیر یا سس ماست کاهش داد تا تنوع بسیار معطری ایجاد شود.

ده ها ماسال مختلف وجود دارد. در آشپزخانه‌های لردهای ثروتمند هندی، مخلوط‌کن‌های ادویه وجود داشتند که معجون‌ها را برای اربابان خود انتخاب و آماده می‌کردند.معروف ترین ماسالا گارام ماسالا، تنوری ماسالا و پاو بهاج ماسالا هستند.

علاوه بر هند، عمدتاً در آسیای جنوب شرقی، به ویژه در تایلند استفاده می‌شود.فرمول کاری کلاسیک شامل زردچوبه (ماده اصلی)، فلفل سیاه، زیره، گشنیز، دارچین، میخک، زنجبیل، جوز هندی، شنبلیله، فلفل قرمز، هل است.